– virtuelt bokmarked


Forfatteren om Et lite paradoks

Et lite paradoks kan leses på flere måter. Den kan leses som en samtidsroman, magisk realisme eller som samfunnssatire. Gjerne som en kombinasjon. Tanken er at du som leser skal underholdes, men også få innspill til å reflektere over eget liv og tanker.

Hvorfor tenker vi som vi gjør? Hvorfor handler vi som vi gjør? Hva gjør deg og meg til et menneske, og hvor langt er vi egentlig villige til å gå? Hva er det viktigste i livet? Er det oss selv som individ, hva vi jobber med, hva vi eier og hvordan vi ter oss, eller er det noe opphøyd, noe større utover oss selv? Et lite paradoks er et forsøk på å sette livets store spørsmål i perspektiv, samtidig som jeg retter søkelyset på mer eller mindre absurde forhold i det moderne samfunnet.

En god roman er for meg en historie som får meg til å reflektere. Den gir meg innsikt ved å inspirere meg til å stille spørsmål ved egne tanker og meninger. En god roman kan rett og slett skape ny forståelse for mennesket og samfunnet. Da jeg bestemte meg for å skrive bok, hadde historien jeg ville fortelle kvernet der oppe en god stund. Hva vil det egentlig si å være ingen? Hvis du blir visket ut fra historien, men du fortsatt er her – hva vil det gjøre med deg? Jeg grublet på utfordringer vi mennesker blir utsatt for, store som små. Hva er den ultimate utfordringen? Er det en ting som er sikkert, er det at livet gir og livet tar. Ingen er skånet.

Etter hvert som jeg for alvor begynte å skrive, skred hovedkarakteren frem, på godt og vondt. Han heter André Hansen, og fyller snart 43 år. Han har levd et rolig liv med den samme jobben og leiligheten i mange år. Så forsvinner alt på et blunk, og han befinner seg i det store ukjente. Du som leser vil kanskje kjenne deg igjen i denne hovedpersonen, etter hvert som historien trer frem. Hvordan skal André klare seg, når han møter den ultimate utfordringen?

2 kommentarer til “Forfatteren om Et lite paradoks”

  1. Bookly avatar
    Bookly

    Når kommer boka ut?

  2. Henriette Lunde avatar
    Henriette Lunde

    1. september 😀

Legg igjen en kommentar